Annonser

Vänergymnasiet i Mariestad med yrkesutbildningar som ger jobb

I dagarna fattar många ungdomar ett avgörande beslut som påverkar deras framtid. Det är dags att välja gymnasieprogram. Det är större valfrihet för dagens elever jämfört med hur det var för bara några år sedan. Numera handlar det inte enbart om att välja utbildning utan nästan lika mycket om att välja skola. 

I Mariestad finns en gymnasieskola som riktat in sig på att erbjuda yrkesutbildningar, vilket de gör bra. Trots den höga ungdomsarbetslösheten som råder idag erbjuds många av Vänergymnasiets elever arbete innan utbildningen ens är avslutad. Detta har bidragit till att Vänergymnasiets utbildningar har vuxit i popularitet från år till år.

Vänergymnasiet

Vänergymnasiet i Mariestad

Tidigare hade Vänergymnasiet sina lokaler på Johannesbergsområdet men sedan april 2012 finns de i helt nya lokaler på Hantverkaregatan 7 i Mariestad, en kort promenad från Mariestads centrum.

Vänergymnasiets gymnasieprogram

De gymnasieprogram Vänergymnasiet erbjuder är Restaurang- och livsmedelsprogrammet samt Fordons- och transportprogrammet.
Fordons- och transportprogrammet har två inriktningar, dels inriktningen mot transport som riktar sig till de elever som vill satsa på en yrkeskarriär som till exempel lastbilschaufför, sedan dels inriktningen mot lastbilar och mobila maskiner för de som vill arbeta som mekaniker med tunga fordon som specialitet. Läs mer om Fordons- och transportprogrammet.

Även gymnasieprogrammet Restaurang och livsmedelsprogrammet har två inriktningar. Den som i framtiden vill jobba med att laga mat eller servera gör bäst i att gå inriktningen mot kök och servering, medan inriktningen mot bageri och konditori är för de som vill ha jobb som bagare eller konditor. Läs mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet.

Förutom rent praktiska yrkesämnen undervisas eleverna i kärnämnena, samt ämnen som entreprenörskap och ekonomi.

Här hittar du mer information om Vänergymnasiets utbildningar som ger jobb.

Redaktionen

Redaktionen

25 januari, 2013

Annonser