Annonser

Mordet på Helena Andersson

Helena försvann i Mariestad. En sommarnatt 1992 i juni

Mördaren

är fortfarande på fri fot efter att ha tagit livet av Helena Andersson från Mariestad den 14 juni 1992, 24 år sedan mordet hände.(2016) Han skall inte komma undan, han skall straffas. En skamfläck för Mariestad som skall bort och som skall klaras upp. Vänd på varenda sten och undersök varenda ”stolle”  i vår stad så mördaren hittas.

VI FÅR ALDRIG GLÖMMA BORT HELENA ANDERSSONS FÖRSVINNANDE!

www.mariestad.nu

publicerad med tillstånd av Ulrika A.

Försvinnandet

Helena Andersson 22år från Mariestad försvann efter en utekväll på Stadshotellet en sommarnatt lördagen 14 juni 1992. Helena bestämde sig för att promenera hem från centrala Mariestad till Ekudden där hon bodde hos sina föräldrar. Det är ca. 1,5km fågelvägen till Ekudden från Statt i Mariestad. Senaste iaktagelserna av Helena är vid en uttagsautomat i centrala Mariestad. Helena använde sig förmodligen av den skogsstig/genväg som då fanns från Ekuddenvägen till villaområdet. Det var vid den här skogsstigen som Helena försvann enligt polisen. En spekulation av den numera pensionerad kriminalinspektören Pelle Jenvén vid länskriminalen är att den ”ljusa” bilen tog med sig Helena död eller levande i bilen den natten.

Ljus bil

Det finns vittnen som sett en ”ljus bil” nära Helenas hem och vid den plats som polisen har säkrat flera spår efter händelsen. Polisens har hittat Helenas skor bl.a. Utredningen kritiserats av bl.a. kriminologen Leif GW Persson som tycker att det är fullkomligt häpnadsväckande att förundersökningsledaren tog kontakt med spåkvinnan Saida bl.a. Kriminologen delar ut skarp kritik mot hur Mariestadspolisen har skött utredningen under de kritiska första veckorna. Han gissar också att det är två gärningsmän inblandade Leif GW Persson säger också att det här är en väldigt illa skött utredning och borde klarats upp på ett tidigt stadium. Att gärningsmannen finns i närområdet är han överrens med Mariestadspolisen om.

Mördaren känner Helena

Enligt kriminologen Leif GW Persson så känner mördaren Helena Andersson. Kan vara två gärningsmän som mördat Helena säger kriminologen och kroppen kan ha dumpats inom en radie på 3mil. Helena Andersson var en skötsam tjej och att det skall vara en mördare som kommer utifrån tror han inte på alls. Det händer inte en tjej som Helena.

Leif GW Persson

Född 1945. Professor i kriminologi, författare, krönikör, expert i tv. Fick professorstitel 1991 med inriktning mot polisforskning hos Rikspolisstyrelsen. Har varit expert och bisittare i TV 3:s ”Efterlyst” i tolv år.

 

Gabriella i tidningen Året runt

Länk till reportaget 27 november 2015  klicka här

Annonser