Annonser

Mariestads Lucia 2016

Lucia Stina Kjellman med tärnorna Nicole de Jongh, Olga Tivemo, Ebba Eriksson, Anna Fröjd, Nathalie Hoff och Maja Ringman. Mariestad Gospel sjöng flera sånger och de flesta var på engelska likadant föregående år. Fler svenska julsånger borde det vara tycker flera personer vi pratade med. Fullsatt i Domkyrkan, trevlig stämning och fint varmt ljus i kyrkan men träbänkar som ger träsmak rätt fort. Klicka på bilden för att se hela bilden petewestlund-bw_lucia-mariestad

-------

Julskyltning i Mariestad 2016

Sämre & sämre

Det är bara att konstatera att det blir mindre och mindre av Mariestad helt enkelt. Den spontana frågan som kommer direkt var är Lisa Wallenstein? Det måste finnas en person som tar tag i det hela och livar upp det lite. Är de flesta Mariestadsbor i Skövde för det var tunt med folk runt torget. Hade inte Lions funnits så hade det varit helt dött. Vad gör handeln i Mariestad och vad gör Mariestads kommun? Helt klart att de gör fel eller alldeles för lite eller så är det helt enkelt fel folk inblandade i styrandet.

Vadsbo museum

Det ligger hur fint som helst på det gamla residenset men bättre kan ni. Det mest positiva inslaget var när medlemmar ur den lokala mopedföreningen Old Ox mopperiders svängde förbi i full tomteutstyrsel det var käckt och kul. Det fanns en tomteverkstad som var trevligt men för övrigt var det inget vidare helt enkelt. Några enstaka stånd utanför och hantverksförsäljning i en av byggnaderna.

Det är tråkigt att det blivit såhär i Mariestad men så länge det finns liv finns det hopp…

 

-------

BioTips – Jason Bourne

Actionfilm

Vi såg premiären 27 juli 2016 och i 2tim. 4min. med action och spänning hela tiden den får högsta betyg, bra gjord och snygg film. Skådespelaren Matt Damon är tillbaka som Jason Bourne och han är lika bra som vanligt. På gammalt agentfilmsvis turnerar historien runt mellan världsmetropoler. Actionscenerna är våldsamma, biljakterna spektakulära – men även däremellan är intensiteten hela tiden densamma, rakt genom den komplicerade historien. Utmärkta skådespelare, stram klippning och en pumpande musik hjälper till att hålla alla döda punkter borta.

I Jason Bourne, så får Damon sällskap av vår svenska stjärna Alicia Vikander, Vincent Cassel och Tommy Lee Jones, och Julia Stiles är åter tillbaka i sina gamla roll i serien. Frank Marshall producerar åter tillsammans med Jeffrey Weiner från Captivate Entertainment som assisteras av Greengrass, Damon, Gregory Goodman och Ben Smith. Baserad på karaktärer skapad av Robert Ludlum och manus av Greengrass och Christopher Rouse.

Jason Bourne har fått lära sig att leva med insikten av att ha varit ett redskap för att utföra operationer som myndigheterna behöver, men inte vill kännas vid. Samtidigt förändras världen i en takt som verkar springa ifrån makthavarna, som bara kan se på när en ny verklighet lägger sig som ett raster ovanpå den gamla. Att minnas allt är inte samma sak som att veta någonting.

Läs Vidare

-------

Bio James Bond

SPECTRE BRYTER publikrekord

James Bond, suverän film och klart sevärd. Bra action och snyggt med Daniel Craig som Bond vilket han gör helt perfekt i världen snyggaste bil Aston Martin DB 10. Full poäng får den av oss, se den…

Ett kryptiskt meddelande från Bond förflutna skickar honom på en stig för att avslöja en ondskefull organisation . Medan M strider politiska krafter att hålla underrättelsetjänsten levande , Bond peeling tillbaka lagren av bedrägeri för att avslöja den fruktansvärda sanningen bakom SPECTRE .

Bond Spectre

Den största brittiska öppning genom tiderna. SPECTRE har brutit alla poster att bli den största öppningen genom tiderna i Storbritannien biljettkassan historia. I sina första sju dagarna av frisättning har det gjort en beräknad £ 41.700.000 ($ 63.800.000 USD) från 647 biografer och 2.500 skärmar, vilket gör det till den största lanseringen av tiderna i Storbritannien och Irland. Det gjorde också biljettintäkterna historia för de största öppningarna i Nederländerna (3,3 miljoner euro, $ 3.7million USD), Finland, Norge, Danmark och Sverige (totalt för Norden på $ 12.700.000) tar totalt för dess release i sex territorier till $ 80.400.000.

-------

Maritimadagen i Mariestad

Regn och ruskväder men med ett glatt humör så blev det rätt bra.

30 maj 2015, Finbesök i hamnen av Oscar II, Sigrid Storråda och Vänergaleasen Mina från Lidköping men byggdes 1876 och har anknytning till Mariestad/Torsö. Utställare med sjön som tema fanns det och Sjöräddning och Räddningstjänsten var på plats.

Sjörövare/pirater fanns det i hamnen också.

fotograf_peterwestlund_com

Klicka på en bild för att se bildgalleriet nedan.

-------

Cruising i Mariestad 2015

Crusin`Meet 2015 i Mariestad

1977 bildades Crusin´Club i Mariestad med nuvarande klubblokal i Lyrestad då den i Mariestad elhärjades.  Tyvärr var inte vädret cabvänligt men visst var det coola bilar och folk på stan. Lite bilder på bilarna i regnet glidandes på Hamngatan och Kungsgatan bl.a.

-------

Bandet Implode släpper ny singel

Implode

Implode släpper ny singel och ger sig ut på turné med Entombed AD och Grave.

Thrash/death metal bandet IMPLODE släpper den 9 september sin första singel “Stress Communion” från det kommande albumet “I of Everything”. IMPLODE inleder dessutom en 21-dagars Europaturné med Entombed AD och Grave den 4 oktober.

Läs Vidare

-------

Vandrarhemmet

Orkester vid vandrarhemmet

Töreboda musikkår bjöd på fin musik vid vandrarhemmet på torsdagskvällen den 26 juni i Mariestad.

vandrarhemmet_DSC7056 vandrarhemmet_DSC7058

-------

Sill o Dynamit

Restaurangen

Torsdag 26 juni och det är fullt på uteserveringen i hamnen hos Sill o Dynamit. Ett levande Mariestad.

_DSC7059

-------

Biotips Non – Stop

NON-STOP med Liam Neeson

Suverän film se den, för dig som gillar skådespelaren och triller med action.

Action, Thriller 1 timme 46 minuter

När Bill Marks dotter dog fick han problem att behålla jobbet som polis och han sitter nu av tiden som flygsheriff och ser sitt nya jobb som en ren skrivbordskommendering.

Men dagens färd blir allt annat än ett rutinuppdrag. Kort efter att resan från New York till London påbörjats får Bill ett antal märkliga meddelanden. Om han inte kan förmå regeringen att överföra etthundrafemtio miljoner dollar till ett konto, kommer en passagerare att dö var tjugonde minut.

Först verkar det vara Bills kollega som skickar meddelandena, men trots att han blir den första att dö fortsätter terrorn. Nästa offer väntas inom ytterligare tjugo minuter om inte pengarna förs över till kontot, som dessutom är öppnat i Bills namn.

Allt är planerat så att det ska framstå att det är Bill som är terroristen. Vem som helst ombord kan vara den egentliga förövaren. Bill måste försöka vara steget före mördaren medan klockan obevekligt tickar på.

Biotips

-------

Annonser