Annonser

Lastbil i diket

 

Kl 01.46  4 mars, Mariestad, trafikolycka
Polis och ambulans larmas till riksväg 26, Sjötorp, mellan Hasselrör och Sjötorp. En lastbil uppges ha kört i diket. Främre delen av lastbilen är i diket medan släpet är på vägen. Det uppges vara mycket halt på platsen. Föraren lindrigt skadad. Vägen stängs av för bärgning i ett par timmar, oklart när vägen öppnades.

 

-------

Trafikolycka, person fick klippas loss

Trafikolycka, personskada, Mariestad

2017-01-02 17:10

Trafikolycka på Stockholmsvägen. Räddningstjänst, ambulans och polis kallas till en trafikolycka på Stockholmsvägen. Det är enligt uppgift en mindre arbetsbuss buss som kolliderat med en personbil. En person i personbilen fick skäras loss. Utöver förarna av fordonen var inga andra personer inblandade i olyckan. Båda förarna kommer att föras i ambulans till sjukhus med okända skador

-------

Magasinsgatan narkotika

2016-12-19 14:16, Narkotikabrott, Mariestad

På Magasinsgatan kontrolleras en person.

Patrullen kontrollerar en husvagn på platsen och där befinner det sigt två personer. Båda påvisar tydliga tecken på narkotikapåverkan varför de får följa med för provtagning. Man hittar även misstänkt narkotika varför detta tas i beslag för vidare analys.

Källa: Polisen

-------

Rattfylleri Torsö

2016-10-11 12:27, Rattfylleri, Mariestad

På länsväg 2974 vid Torsö stoppas en bilist för kontroll. Bilföraren blåser positivt i sållningsinstrumentet och får följa med för provtagning.

Källa: Polisen

-------

Man funnen död i Mariestad

Uppdatering 19 okt.

Polisen misstänker inget brottsligt efter att obduktionen har genomförts och vidare utredning.

 

Onsdagskvällen den 5 oktober 2016 då dog en äldre herre i Mariestads hamn. Det har varit avspärrat och platsen har bevakats av Väktare och igår torsdag fanns polisens tekniker på plats för att undersöka platsen. Händelsen kommer att utredas av polisens avdelning för grova brott i Skaraborg som nu inväntar den tekniska undersökningen och obduktionen. Den omkomna mannen skall ha varit ute och fiskat med en vän och händelsen skall ha skett i hamnen och det var vännen som larmat. Räddningstjänsten drog upp mannen och ambulanspersonal tog hand om den livlöse mannen som är ca. 75år.

_DSC0435 _DSC0436

-------

Crusin club, brand

Klubblokalen i Lyrestad

Måndagen

På efternatten måndagen den 26 september gick brandlarmet i raggarnas klubblokal i Lyrestad. Det är tredje gången Crusin club får sina lokaler nerbrända första gången var för 15 år sedan den andra gången var 2014 och nu 2016.  Brandorsaken är fortfarande oklar.

-------

Brand Söderåsensskola

Misstänkt attentat

Den gamla skolan som har renoverats för att bli flyktingboende har blivit utsatt för en brand i natt. Branden startade omkring 24.00, inga personer fanns i byggnaden vid tillfället. Händelsen är  rubricerat som mordbrand och misstänkt vara anlagd. Fastigheten ligger vid Lindebäcksvägen i Mariestad. Inte det första attentatet mot flyktinganläggningar i Mariestad och en av väldigt många i Sverige.

_DSC0428

_DSC0430

-------

Trafikolycka, Leksbergsvägen i Mariestad

Kl. 16.00, På Leksbergsvägen har en personbil och moped kolliderat. Mopedisten en man i 60 års åldern förd till sjukhus med misstänkt benbrott.

_DSC0422

-------

Unicaskolan i Mariestad

Byggnationen av Unicaskolan pågår och en sak är helt klar. De styrande har inte tagit någon hänsyn till de boende på HertigKarlsgata många hyresgäster får en helt ny utsikt rätt in i huskropparna till skolan som är på 2 våningar. Inte bra tycker flera av de hyresgäster som vi pratat med. Kanske kan det ha planerats bättre säger en hyresgäst som får en ny utsikt, rätt in i husväggen.
Självklart är många positiva till att det blir nya skolor i Mariestad och bostadshus men arkitekterna har också ett ansvar.

Utbildningschefen Katarina Lindberg säger att ca. 350 elever kommer att gå på Unicaskolan och idrottshallen blir en fullstor modell för t.ex. handbollsträning osv. mer info. är på gång till Mariestadsborna inom kort.

Fyra skolor blir 2

Höstterminen 2017 finns de två nya skolor Förskolor t.o.m. årskurs 6.

-------

Flyktingen från Jemen får sänkt straff

Göta hovrätt

Hovrätten sänker straffet till ungdomstjänst för sexuellt utnyttjande av barn. Hovrätten sänker också skadeståndet till 35.000kr. Ungdomstjänsten skall också anses vara verkställd då den dömde suttit anhåller och häktad.

Tingsrättens dom

Våldtäkt mot barn 18 månaders skyddstillsyn och 140.000kr i skadestånd. Mannen överklagade straffet.

Skyddstillsyn med särskild behandlingsplan

Vi har pratat med flera Mariestadsbor som är förbannade mot den Dom som Tingsrätten fastställt. Skaraborgs tingsrätt anser att mannen har gjort sig skyldig till våldtäkt mot barn. Händelsen skedde på kvällen den 20 april i Sjöhagaparken i Mariestad.

Detta har hänt

Ett misstänkt sexualbrott vid en park i Mariestad, händelsen skall ha hänt onsdagen den 20 april mellan 20.00 – 23.00 mer. info. kommer då polisen är förtegen om händelsen.
19 årig man från Jemen är häktad för en misstänkt våldtäkt i Mariestad. Den misstänkta våldtäkten mot barn som det står i häktningsframställan  skedde någon gång mellan kl. 20:00 och 22:25 Sjöhagaparken som ligger bakom Flammanhuset.

-------

Annonser