Annonser

Nordiska motståndsrörelsen i Mariestad

Lördagen eftermiddag bjöd på oväntat besök utanför systembolaget i Mariestad. Där det fanns ett antal individer med en stor banderoll. En polisbil stod och lurade lite, parkerade utanför blomaffären på Stockholmsvägen. Verkar som aktiviteten var lagom uppmärksammad av Mariestadsborna.

 

-------

Spottaren i Mariestad

Psyksjuka Spottaren

7 mars 2018, den dömde ”Spottaren”  från Mariestad är tillbaka i samhället och står och ”spanar” in barn på en förskola i Mariestad helt öppet under eftermiddagen igår onsdag den 7 mars 2018.

 

Mannen är dömd till rättspsykiatrisk vård för att ha misshandlat och ofredande under 2015 Rättsmedicinalverket i ett utlåtande kommit fram till att 37-åringen begått gärningarna under en allvarlig psykisk störning.

-------

Lastbil i diket

 

Kl 01.46  4 mars, Mariestad, trafikolycka
Polis och ambulans larmas till riksväg 26, Sjötorp, mellan Hasselrör och Sjötorp. En lastbil uppges ha kört i diket. Främre delen av lastbilen är i diket medan släpet är på vägen. Det uppges vara mycket halt på platsen. Föraren lindrigt skadad. Vägen stängs av för bärgning i ett par timmar, oklart när vägen öppnades.

 

-------

Trafikolycka, person fick klippas loss

Trafikolycka, personskada, Mariestad

2017-01-02 17:10

Trafikolycka på Stockholmsvägen. Räddningstjänst, ambulans och polis kallas till en trafikolycka på Stockholmsvägen. Det är enligt uppgift en mindre arbetsbuss buss som kolliderat med en personbil. En person i personbilen fick skäras loss. Utöver förarna av fordonen var inga andra personer inblandade i olyckan. Båda förarna kommer att föras i ambulans till sjukhus med okända skador

-------

Magasinsgatan narkotika

2016-12-19 14:16, Narkotikabrott, Mariestad

På Magasinsgatan kontrolleras en person.

Patrullen kontrollerar en husvagn på platsen och där befinner det sigt två personer. Båda påvisar tydliga tecken på narkotikapåverkan varför de får följa med för provtagning. Man hittar även misstänkt narkotika varför detta tas i beslag för vidare analys.

Källa: Polisen

-------

Rattfylleri Torsö

2016-10-11 12:27, Rattfylleri, Mariestad

På länsväg 2974 vid Torsö stoppas en bilist för kontroll. Bilföraren blåser positivt i sållningsinstrumentet och får följa med för provtagning.

Källa: Polisen

-------

Man funnen död i Mariestad

Uppdatering 19 okt.

Polisen misstänker inget brottsligt efter att obduktionen har genomförts och vidare utredning.

 

Onsdagskvällen den 5 oktober 2016 då dog en äldre herre i Mariestads hamn. Det har varit avspärrat och platsen har bevakats av Väktare och igår torsdag fanns polisens tekniker på plats för att undersöka platsen. Händelsen kommer att utredas av polisens avdelning för grova brott i Skaraborg som nu inväntar den tekniska undersökningen och obduktionen. Den omkomna mannen skall ha varit ute och fiskat med en vän och händelsen skall ha skett i hamnen och det var vännen som larmat. Räddningstjänsten drog upp mannen och ambulanspersonal tog hand om den livlöse mannen som är ca. 75år.

_DSC0435 _DSC0436

-------

Crusin club, brand

Klubblokalen i Lyrestad

Måndagen

På efternatten måndagen den 26 september gick brandlarmet i raggarnas klubblokal i Lyrestad. Det är tredje gången Crusin club får sina lokaler nerbrända första gången var för 15 år sedan den andra gången var 2014 och nu 2016.  Brandorsaken är fortfarande oklar.

-------

Brand Söderåsensskola

Misstänkt attentat

Den gamla skolan som har renoverats för att bli flyktingboende har blivit utsatt för en brand i natt. Branden startade omkring 24.00, inga personer fanns i byggnaden vid tillfället. Händelsen är  rubricerat som mordbrand och misstänkt vara anlagd. Fastigheten ligger vid Lindebäcksvägen i Mariestad. Inte det första attentatet mot flyktinganläggningar i Mariestad och en av väldigt många i Sverige.

_DSC0428

_DSC0430

-------

Trafikolycka, Leksbergsvägen i Mariestad

Kl. 16.00, På Leksbergsvägen har en personbil och moped kolliderat. Mopedisten en man i 60 års åldern förd till sjukhus med misstänkt benbrott.

_DSC0422

-------

Annonser