Annonser

Louise de Jongh

Mariestads Bois 5-0 Skara FC

Louise de Jongh stod för alla målen i premiären.

-------

Bowling

BK Qvinns stannar kvar i allsvenskan ytterligare en säsong

Team Mariestad går upp till allsvenskan nästa säsong

BK Gärdet åker ur ettan

-------

Summerslam 2014

Beachvolleyboll i Mariestad

Den 4-6 juli blev en av sommarens skönaste helger i Mariestad! Mariestads volleybollklubb arrangerar en tävlingshelg fylld av beachvolleyboll och festivalkänsla. Många var med och tävlade om SM-rankingpoäng i Open-tävlingen på lördagen eller lira med polarna och ta hem den prestigefyllda titeln som Mariestads bästa beachvolleybollag på söndagen! Årets turnering innehöll mycket spel, skoj och publik. Det var 44 lag totalt som gjord upp i både herr och damklasser. På festivalområdet bjöds det på flera olika aktiviteter, musik höjde stämningen och mat och dryck fanns att köpa på området.

Bilder från lördagen 5 juli

Fotografer:
Camille Salloum
Spiros Agorastos

-------

Örnarna, speedway

Örnarna 43-47 Gnistorna (Malmö)

I heat 13 och 14 körde Örnarna inget vidare och de förlorade trots att Peter Karlsson körde hem första heatet. Fram t.o.m. femte heatet ledde Örnarna med 17-13

-------

Bowlingframgångar

DM tävlingarna som genomgått en översyn avslutades i helgen med finaler i Trollhättans Bowlinghall. De 6 bästa damerna och de 8 bästa herrarna från kvalet möttes i en s.k. Round Robin spelas från scratch där alla möter alla över 1 serie. Bonus utdelas med 30 p för vinst och 15 p för oavgjort. Totalt kvalade 92 spelare i de olika klasserna vilket var betydligt fler på framför allt seniorsidan än föregående år!

Stig-Olof Thorin,Team Mariestad BK
Emelie Tiveljung, BK Qvinns

Veteranklassen vanns för femte året i rad IK Ymers Torbjörn Halling! Torbjörn vann 4 matcher och spelade 1 oavgjord och med en slagning på 1340 rent fick han ihop 59 poäng mer än tvåan Stig-Olof Thorin, Team Mariestad BK. Tätt efter, bara distanserad med 8 poäng, kom Jerry Eriksson, Team Tibro BK.

Gunnar ElvinIMG_2350 bowling

Stig-Olof Thorin, längst till höger i bild

 

juniorklassen blev Emelie Tiveljung distriktsmästare för fjärde året i rad! Emelie som nyligen blivit europamästarinna vann 4 av 5 matcher och med en högre kägelpoäng än tvåan Emelie Lundgren, BK Team Trollhättan säkrades ytterligare en mästerskapstitel. Hanna Sloberg, BK Team Trollhättan, slog högre kägelpoäng (938) men förlorade ”fel” matcher och slutade på en tredje plats efter vinst i 2 matcher.

Gunnar Elvin IMG_2358 bowling

Emelie Tiveljung i mitten

 

bild och text: Gunnar Elvin

-------

Klassfotbollen

Lekevi var fullt av liv och glädje när klassfotbollen gick av stapeln. Under lördagen regnade det en hel del.

klassfotbollen_DSC6609

klassfotbollen_DSC6607

 

-------

Nya tennisbanor

Det skall bli nya tennisbanor vid Tidansmynning i Mariestad. Grusbanorna i Gärdesparken är gamla och nu blir de en ny typ som heter Clay Tech och skall vara framtidens grusbana enligt tennisklubben i Mariestad. Samma typ av bana finns t.ex. i Stockholm och Varberg.

tennisbanor_DSC6226_web tennisbanor_DSC6228_web

-------

OBK bandy

Allsvenskan räddad

Otterbäcken 7-1  Helenelunds IK

Kvalmatchen spelades i Lidköping i inomhushallen och OBK vann och hänger kvar i allsvenskan.

 

-------

Guldtranan 2013

Andreas Appelgren tränaren i Leksand tilldelas Guldtranan 2013 med motivering som följer ”Han har gjort en anmärkningsvärd resa genom att, på blott sju år, gått från att ha varit juniortränare till att leda ett elitlag i en av våra absolut största idrotter.

-------

Boishockey

Bois 3-2 Tingsryd Aif

Mariestadshockeylag kämpade till sig en seger, viktiga poäng i allettan.

-------

Annonser